Estetik Cerrahi İşlemler

Yağ(Greft) Dolgusu


Zamanla yer çekiminin etkisiyle özellikle yüz bölgesinde hacim veren genç görünümü veren yağ paketlerinde küçülmeler ve sarkmalar oluşur.Bu da sonuç olarak yüz ortası, gıdı gibi bölgelerde, yanaklar ile üst dudak arasında ve alt göz kapaklarının altındaki bölgelerdeki derin kıvrımlarda düz ve çökmüş bir görünüme neden olabilir.

Yağ (Greft) Dolgusu

Yağ (Greft) Dolgusu Hakkında Merak Edilenler

1Yağ dolgusu nereye uygulanır?
Yağ grefti uygulaması tekniğiyle vücudunuzun başka bölgelerinde olan istenmeyen yağlar uygun yöntemlerle çıkarılıp işlenerek bu hacim kaybı ve çökmelerin olduğu bölgelere uygulanır. Böylece daha genç ve dinamik bir görünüme ulaşabilirsiniz. Her ne kadar aynı işlemi dolgu maddeleri ile sağlayabiliyor olsak da hem uzun süreli olması hem de kendi dokunuzun kullanılmasından dolayı iyi bir alternatif olabilir.
2Yağlar hangi bölgelerden alınır?
Yüze yağ transferi sırasında yağ greftleri; karın, basen veya iç bacak gibi bölgelerden alınır.
3Yağ transferi işlemi nasıl yapılır?
Uygun bölgeden alınan yağlar dışarıda çeşitli işlemlerden geçirilerek saf yağ dokuları elde edilir. Daha sonra volüm kaybı düşünülen bölgelere yapılan ufak iğne girişleriyle elde edilen yağ greftleri sayesinde hacim tekrar kazandırılır. Operasyon genel ya da lokal olarak yapılabilir.
4Yüz Yağ Aşılama Prosedüründen Sonra Ne Kadar Yağ Kalır?
Tedavi sırasında yaşınız ve genel sağlık durumunuz gibi diğer değişkenler gibi, yağın kalitesi de kişiden kişiye farklılık göstereceğinden, kesin bir oran vermek zordur. Fakat optimum şartlar sağlanırsa transfer edilen yağın yaklaşık %70-80'i hayatta kalacaktır.
5Sonuçlarım Ne Kadar Sürecek?
Yağ hücrelerinin çoğu vücudun hücre yapısı ile bütünleşecek ve uzun süreli kozmetik faydalar sağlayacağından, transfer edilen yağ dokusu hayat boyunca kalıcı olacaktır.